Toppers, Common Linnets, North Sea Jazz.

Deze zomer was het weer feest! En wat voor een zomer het was… Vele festivals en evenementen van klein tot groot. De grootste leukste waar ik deel van was zet ik hier op een rij.

Toppers 2014: Misschien wel hét grootste evenement indoors wat Nederland te bieden heeft is natuurlijk de Toppers. Van de muziek moet je houden, maar de sfeer daar is ongeëvenaard. Ruim 65.000 mensen die daar een groot feest maakt. Ik heb hier voor Ampco de zender coördinatie gedaan. Ism een heel team zorgden we dat alle draadloze apparatuur storingsvrij werkte en bij de juiste mensen terecht kwamen. Vooral de omvang van dit evenement maakte dit een uitdaging.

Ilse de Lange, Waylon en vrienden in het FC Twente stadion, onder de noemer Common Linnets. Een heel mooi intiem concert met vele gezichten. Soul, Rock en country, alles zat er in. Ook hier was ik verantwoordelijk voor alle draadloze apparatuur. Het was nog een behoorlijk gepuzzel aangezien bij elk nummer wel een zender wissel was. Dan wel een gitaarzender (van 1 van de 7 gitaristen) danwel een microfoon van een gast zanger. Wat echt te gek was is de muzikaliteit van de muzikanten. Gemeende muziek uit het hart. Dat is hoe muziek hoort.

North Sea Jazz is hét festival voor de Jazzliefhebber. Buiten de grote (mainstream) namen staan er een hele hoop echte grote Jazz helden. Ook dit jaar stond ik voor Ampco in de zaal de Hudson. Een zaal met echte Jazz uit alle windstreken. Het festival is heel goed geproduceerd waardoor er ruim tijd en middelen zijn om echt een heel speciaal optreden neer te zetten. Er is gedacht aan akoestiek, goede backline en er heerst een goede sfeer. Dit zorgt altijd voor hele mooie optredens.

Hieronder een paar foto’s van deze evenementen.

 

Monitor World Toppers 2014 Underworld Toppers 2014RF World Toppers 2014Common LinnetsCommon LinnetsNorth Sea JazzNSJ HudsonMonitor World NSJ14

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *