Vrienden van Amstel

Afgelopen weken waren de rode doeken weer hoog in het dak van Ahoy gehangen voor de jaarlijkse Vrienden van Amstel Live concerten. Hierbij zijn er weer veel artiesten die het podium hebben beklommen. Een aantal namen dit jaar waren: Waylon, the Golden Earring, Racoon en uiteraard Guus Meeuwis.

Voor de firma Ampco heb ik ook dit jaar de draadloze coördinatie gedaan. Met een goede pre-productie van Jos was dit jaar een groot succes en hebben alle 143 draadloze kanalen storingsvrij gewerkt. Ook werd er dit jaar een avond geregistreerd voor de verzamel DVD. De audio-opnamen hiervoor werd gedaan op een Digico SD7 met een MacPro met Logic Pro X om te zorgen dat de meer dan 170 audio kanalen goed geregisterd konden worden. Dit alles op 96k. Het was een behoorlijk ingewikkeld project omdat alle inputs op meerdere plekken in Ahoy opgehaald moesten worden. Er waren namelijk 3 verschillende podia en ook nog een vliegende Piano.

Voor de DVD werd er in een aparte ‘geluidsstudio’ (ook in Ahoy) meegeschoven door Tijmen Zinkhaan en achteraf werd de mix gefinetuned en zo naar de Masteraar gestuurd. DK Audio was hier bij en heeft een helpende hand geboden aan de laatste mix zoals die op DVD komt. Wij zijn erg benieuwt naar het resultaat.

SD7 met een MacPro met Logic Pro X om te zorgen dat de 170+ kanalen goed binnen kwamen.

SD7 met een MacPro met Logic Pro X om te zorgen dat de 170+ kanalen goed binnen kwamen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *